BKR

Het kan gebeuren dat u de leningen niet meer af kunt betalen. U heeft dan een te hoge lening afgesloten. U krijgt dan een negatieve BKR registratie. De bank zal contact met u opnemen om iets aan de situatie te doen. Dit omdat de bank het geld natuurlijk wel terug wil krijgen.

Bureau Krediet Registratie

Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie. Deze stichting is door het financiĆ«le bedrijfsleven in het leven geroepen. Dit gebeurde in de jaren ’70. Het BKR beheert het CKI, het Centraal Krediet Informatiesysteem. In dit systeem staan BKR registraties van bijna 9 miljoen consumenten. Niet allemaal hebben zij een negatieve BKR registratie, dit zijn 600.000 consumenten.

Negatieve BKR registratie

Zo’n negatieve BKR registratie is om andere banken te waarschuwen dat u niet meer aan uw maandelijkse verplichtingen kan voldoen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u op het moment dat de bank geen lening meer wil verstrekken, een lening aanvraagt bij een andere bank. Het is ook een systeem om de consument tegen zichzelf te beschermen. U neemt dan niet meer leningen dan noodzakelijk. Dit voorkomt dat u ooit in de problemen komt.

Geld lenen zonder BKR registratie

Als u toch dringend geld nodig heeft, maar een negatieve BKR registratie, dan bestaat er de mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR registratie. Merk wel op dat u dan meer rente betaald. Het risico dat u het geld niet meer terug kunt betalen is bij dit soort leningen namelijk altijd groter. Lenen met BKR is dus altijd duurder!

Een negatieve BKR registratie is dus om te voorkomen dat consumenten niet te veel geld lenen. Ook als u netjes aan uw betalingsverplichtingen voldoet, zal er een BKR registratie komen te staan. Het is echter geen negatieve BKR registratie. Geld lenen bij andere banken zal dus nog mogelijk zijn. Een BKR registratie blijft vijf jaar na het succesvol aflossen van de lening staan. Dit geldt ook voor negatieve BKR registraties.