Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening die vaak gebruikt wordt bij een grote uitgave. Een persoonlijke lening is heel geschikt voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe auto of caravan. Het bedrag dat nodig is voor de aanschaf kan u met een persoonlijke lening precies lenen. De looptijd staat vast. De rente staat vast. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Een vast maandtermijn

Het bedrag dat maandelijks moet worden afgelost staat vast. Het bestaat voor een deel uit aflossing, voor een deel uit rente. Als de economische situatie zodanig veranderd dat de leenrente hoger wordt, zult u hier geen last van hebben. Uw rente staat immers vast.

Het maandelijks te betalen bedrag staat vast. Daarom kan de looptijd worden aangepast aan uw wensen. De looptijd kan daarom worden afgestemd op de economische levensduur van het product waarvoor u de persoonlijke lening afsloot.

Persoonlijke lening vervroegd aflossen

Als u de persoonlijke lening vervroegd wilt aflossen, is dit in sommige gevallen mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld als 60% van de looptijd is verstreken. Als u eerder wilt aflossen staat daar vaak een boete tegenover. Als u eenmaal een deel van de lening heeft afgelost, kunt u dit geld niet meer opnieuw lenen. Dit is anders dan bij een doorlopend krediet.

Een groot voordeel van een persoonlijke lening is dat er vaak een ingebouwde dekking tegen het overlijdensrisico is ingebouwd. Mocht u komen te overlijden, dan is uw familie niet verantwoordelijk voor de restschuld. Bij overlijden wordt deze restschuld (het deel van de persoonlijke lening die u nog niet heeft terugbetaald) namelijk kwijtgescholden.